Ropogós boszorkányujjak Halloweenre
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 csomag instant élesztő, 4-5 dl langyos tej, só, 3 dl olaj, a díszítéshez: egész mandula, piros ételfesték és tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Félretesszük kelni.
A mandulákat forró vízbe mártjuk egy pillanatra, hogy a héját könnyen le tudjuk szedni. Alaposan megtöröljük őket egy konyharuhában. Egy befőttesüvegbe teszem a mandulákat és ráöntök a piros ételfestékből. Bezárom az üveget és alaposan összekeverem - rázom. Ha nem lettek teljesen pirosak, még öntök hozzá festéket.
Közben a tészta megkel. Ujjnyi vastag és kb 15 cm hosszú rudakat sodrunk a tésztából.
Előny, ha kissé rondákra sikerülnek. Gyerekekre is bízhatjuk!
Tepsire sorakozatjuk őket, némi helyet hagyva a méret-növekedésnek.
A tojást felverjük és megkenjük vele a rudakat. Minden rúd végére egy piros mandulát nyomunk, mintha piros lakkal festett köröm lenne.
Előmelegített sütőbe teszem és arany színűre sütöm.
Ezt a receptet a Klikot-on találtam - Kertész Barnabásné receptje.
Talán Luca napra is aktuális lehet :)