Rss

Kapros póréhagymaleves

Category : ,


Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
1 evőkanál vaj
1 csapott evőkanál liszt
fél l zöldségleves kockából
1 pohár 12% zsírtartalmú tejföl
1 evőkanál citromlé
1 csipet reszelt szerecsendió
1/4 kávéskanál őrölt koriander


Előkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra aprítjuk.


Elkészítés:

A vajat felhevítjük, majd alacsony hőfokon 3 percig pirítjuk benne a zöldséget. Megszórjuk liszttel, kissé megpirítjuk. A zöldséglevest lassan hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul. A tejfölhöz keverünk kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és lassú tűzön felforraljuk (így nem csapódik ki a tejföl). A levest citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük. A kaprot a tetejére szórjuk.



Forrás: szon.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése