Rss

Malacsült egészben sütött krumplival, párolt vöröskáposztával

Category : ,


Malacsült egészben sütött krumplival, párolt vöröskáposztával


Hozzávalók:

Húsok: Másfél, két kg malac-karaj, vagy comb.

Zöldségek: Két fej vöröshagyma, egy kg krumpli, egy fej vöröskáposzta.

Egyéb: 1/4 kg zsír, só, bors, őrölt pirospaprika, majoránna valamint cukor, ecet a káposzta ízesítéséhez.

Elkészítés:

A húst jól megmossuk, a bőrös részét éles késsel jól beirdaljuk, és zsírral jól kikent tepsibe tesszük. A húst ezután (a bőrét kivéve) jól megsózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük őrölt pirospaprikával meg majoránnával is. Kevés vizet öntünk alá. A maradék zsírt (egy evőkanálnyi kivételével, mert az a párolt káposztához kell) a tetejére tesszük, alufóliával jól lefedjük, és zsupsz be a sütőbe. A munka nagy részét már el is végeztük.

Kis tűzön sütjük. Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk. Amikor a hús félig megpuhult,a krumplikat hozzátesszük, és készre sütjük. Közben néha érdemes azért megnézni, nehogy elfőjön róla a víz. Amikor a hús megsült, - szinte szétomlik, ha villát szúrunk bele - az alufóliát levesszük, újra megszórjuk majoránnával, és ha szükséges, a hús bőrös tetejét kissé megpirítjuk a sütőben.

Miközben a hús sül, a vöröskáposztát megmossuk, kézi szeletelőn csíkokra szeleteljük. Egy lábasban zsírt melegítünk, rátesszük a vöröskáposztát, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon megdinszteljük. Amikor megpuhult, köménymagot adunk hozzá, kissé még pároljuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük.

Egy nagy tálon a a lesütött húst, az egészben sült krumplit és a párolt vöröskáposztát ízlésesen tálaljuk.


Balog Éva receptje a Klikot baráti körből



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése