Hozzávalók:
1 kg liszt,
40 dkg áttört főtt burgonya,
30 dkg pirított tökmag,
10 deka zsír,
1 kocka margarin,
4 dl tejföl, vagy kefir,
3 tojás (kettő a tésztához, egy a kenéshez),
3 dg só,
5 dg élesztő,
1 dl tej,
1 kk cukor
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Megpirítjuk a tökmagot.
A többi hozzávalót a felsorolás sorrendjében tálba rakjuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Legalább fél órát meleg helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg teteje pirosas barna lesz.
Tehetünk bele napraforgómagot, lenmagot, de akár mindegyiket is. Ezeket is érdemes előzőleg megpirítani, mert így finomabb lesz a pogácsa.
Forrás: stop.hu
Posted by Net | Posted on 2009. december 20., vasárnap
Category : sós, Tökmagos pogácsa
0 megjegyzés: