Rss

Mézeskalács sütemény

Category : ,


Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg finom liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél liter tej
- 1 db citrom
- 1 tábla tortabevonó

Krém
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db citrom
- 1 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál ribizlizselé

Mézeskalács sütemény
A tésztához valókat összegyúrom, és félóráig langyos helyen pihentetem.
Ezután négy részre osztom, majd négy, kb. 20 x 30 cm-es lappá nyújtom.
A lapokat kivajazott, kilisztezett sütőlemezen egyenként megsütöm.


Krém
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral és a búzadarával sűrű krémmé főzöm.
Közben a vajat a porcukorral habosra keverem, és kanalanként a langyos grízhez adom. Jó simára kikeverem, majd két részre osztom.
Az egyik felébe kevés citromot csavarok és belereszelem egy fél citrom héját, a másikba kakaót keverek.

Az első tésztalapra ribizlilekvárt, a másodikra kakaós krémet, a harmadikra citromosat kenek, a legfelsőt csokoládémázzal vonom be.



Forrás: videékize.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése