Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg keksz,
20 dkg margarin,
1 evőkanál rum,
2 evőkanál kókuszreszelék,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
15 dkg margarin,
25 dg natúr gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál kókuszreszelék
A díszítéshez:
15 dkg gesztenyemassza,
15 dkg tortabevonó csokoládé,
2 kávéskanál vaj
A tekercshez a kekszet ledaráljuk vagy aprítógéppel összezúzzuk. A margarinnal, a rummal, a kókuszreszelékkel, a porcukorral és a kakaóval összegyúrjuk, majd széles pengéjű késsel zsírpapírra simítjuk.
A töltelékhez a margarint, a gesztenyemasszát, a porcukrot a rummal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük, rásimítjuk a kekszes lapra, és a zsírpapír segítségével feltekerjük.
A csokoládét felaprózzuk, vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat ettől fényes lesz és egyenletes állagú. A tekercsre kenjük, és ha megdermedt, a süteményt felszeleteljük. A 15 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a tekercsre és mellé szórjuk, így kínáljuk.
Forrás: stop.hu
Posted by Net | Posted on 2009. december 16., szerda
Category : édes, Gesztenyés tekercs
0 megjegyzés: