Rss

Gesztenyés tekercs

Category : ,


Hozzávalók 12 szelethez:

25 dkg keksz,
20 dkg margarin,
1 evőkanál rum,
2 evőkanál kókuszreszelék,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor


A töltelékhez:

15 dkg margarin,
25 dg natúr gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál kókuszreszelék


A díszítéshez:

15 dkg gesztenyemassza,
15 dkg tortabevonó csokoládé,
2 kávéskanál vaj


A tekercshez a kekszet ledaráljuk vagy aprítógéppel összezúzzuk. A margarinnal, a rummal, a kókuszreszelékkel, a porcukorral és a kakaóval összegyúrjuk, majd széles pengéjű késsel zsírpapírra simítjuk.

A töltelékhez a margarint, a gesztenyemasszát, a porcukrot a rummal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük, rásimítjuk a kekszes lapra, és a zsírpapír segítségével feltekerjük.

A csokoládét felaprózzuk, vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat ettől fényes lesz és egyenletes állagú. A tekercsre kenjük, és ha megdermedt, a süteményt felszeleteljük. A 15 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a tekercsre és mellé szórjuk, így kínáljuk.


Forrás: stop.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése